Timoko wint zijn allerlaatste wedstrijd *video*

Timoko wint zijn allerlaatste wedstrijd *video*

Met zeven overwinningen uit zeven starts op de drafbaan van Cannes-sur-Mer en een aanscherping van zijn in Frankrijk gelopen recordtijd neemt Timoko afscheid van de sport. De waarschijnlijk enige draver met een eigen website, facebookpagina, fanclub, petje, poloshirt… is een held in Frankrijk én in Nederland.

Het Franse publiek draagt de hengst op handen. Het was in Frankrijk dat Timoko zijn eerste race liep en won en in Frankrijk liep hij afgelopen weekend naar zijn laatste overwinning. Daarbij scherpte hij ook nog eens zijn record in dit land aan.

101 koersen

101x kwam Timoko in zijn acht jaar durende carrière aan de start. Zijn loopbaan begon met een overwinning tijdens zijn debuutrace op 3 augustus 2009 te Enghien, en eindigde met een schitterende zege in de Grand Prix du Département des Alpes-Maritimes.

Enorme winsom

De totale winsom van de dappere bruine draver bedraagt 5.006.731 euro. Hij liep 101 koersen, waarvan hij er 36 won en 28 keer bij de beste drie liep. Zes keer nam hij deel aan de prestigieuze Prix d’Amerique; in 2015 werd hij derde, het jaar daarop tweede. De Elitloppet, waarin ook ‘de groten van de drafsport’ starten, won hij twee keer, in 2014 en 2017.

Wolvega

Morgen komt Timoko voor zijn allerlaatste ereronde naar de drafbaan in Wolvega, waar zijn Nederlandse bewonderaars afscheid van hem kunnen nemen. De Franse baan eerde hem onder andere met een groot spandoek boven de hoofdtribune. Het Wilhelmus werd gedraaid tijdens zijn ereronde.

Trainer Richard Westerink, die met zijn stal in Frankrijk gevestigd is: ‘Hij is een koning, ik hoop dat niemand hem zal vergeten, zowel in Frankrijk als in Nederland!’

Timoko.nl/Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties