Thuisoverwinning in Pau; lichte blessure Bayro *update*

Thuisoverwinning in Pau; lichte blessure Bayro *update*

Een uitzinnig publiek juichte de winnaar toe in de viersterren wedstrijd in Pau: Astier Nicolas met Piaf de B’Neville. Slechts zeven combinaties hielden de lei schoon in het laatste onderdeel van het CCI4* in Pau. Onder hen dus niet Michael Jung met Fischerrocana FST, die nog geen balk voorsprong had op de Fransman. Tim Lips met Concrex Bayro (v. Casantos) kon de status van zijn talentvolle schimmel als foutloze springer niet vasthouden en maar liefst drie balken in het zand rollen. Daarmee zakte hij van een vijfde naar een elfde plaats. Wel zonder fouten bleven de twee ruiters die voor hem in het klassement stonden, Tim Price met Wesko (v. Karandasj) en dus de Fransman Astier Nicolas met Piaf de B’Nevile (SF, v. Cap de B’Neville). De pas negentienjarige Emily King kreeg één fout met de dertienjarige ruin Brookleigh, die ze twee jaar geleden overnam van Clayton Frederics, en zakte van twee naar vier. Zij kan evenwel terugkijken op een super viersterren debuut met een vierde plek. Twee keer in de top tien eindigde de Fransman Karim Florent Laghouag. Zowel met Entebbe de Hus als met Punch de l’Esques bleef hij foutloos en klom hij een aantal plaatsen in het klassement: vijfde en zevende.

Met zijn andere paard Trademark beëindigde Tim Lips het springparcours met met een teleurstellende 22 strafpunten. Ook Alice Naber-Lozeman hield de lei niet schoon. Met viersterren debutant Harry Belafonte (v. Heraldik xx) zag ze drie balken in het zand ploffen. Resultaat voor de Nederlanders: 28e en 23e in het eindklassement.

Later verklaarde Lips op facebook dat Bayro bij de landing na de eerste hindernis struikelde en daarna erg terughoudend was. ‘Er gingen drie balken af, echt balen, maar wat veel vervelender is dat hij licht kreupel uit de ring kwam en dat de kootholte links voor open ligt. Hij is daar erg gevoelig op. Gelukkig een lichte blessure, maar wel op een verkeerd moment.’

Uitslag CCI4* Pau.

Foto: Trevor Holt/FEI

Reacties