Teleurstelling voor eventers

Teleurstelling voor eventers

Voor Elaine Pen is de cross van het EK eventing in Malmö uitgelopen op een teleurstelling. Haar paard Vira (Jazz x Whinny Jackson) oogde wat moe aan het einde van de cross en was ook in de buurt van hindernis 22 een ijzer verloren. De combinatie liep daarna tegen twee weigeringen op bij de laatste lastige combinatie van het zes kilometer lange traject.

Daarmee zakt Elaine naar de staart van het klassement. Ook voor het team is dit een teleurstelling, na de voortvarende start van eerste ruiter Andrew Heffernan. Voor het team komt Tim Lips nog in actie.

De cross van het EK eventing in Malmö is voor Althea Bleekman eveneens teleurstellend verlopen. Na haar goede dressuurstart viel het Rabo Talententeamlid op hindernis 12 in de cross van haar Ziomf (Guidam x Goodtimes). Ziomf bleef op de been en ongedeerd, Althea liep alleen wat blauwe plekken op.

Om het Nederlandse team in de competitie te houden moet Tim Lips in ieder geval de wedstrijd uitrijden. Tim start met Keyflow iets na 15.00 uur.

Verschillende andere ruiters hebben al laten zien dat de opgave van parcoursbouwer Rudiger Schwarz goed te doen is. Van de eerste 25 combinaties die aan de start kwamen hebben er tien het parcours foutloos binnen de tijd afgelegd.

Volgende Nederlandse ruiter voor het team is om 13.35 Rabo Talententeamlid Althea Bleekman met Ziomf. Om 14.10 de individueel startende Jan van Beek met Rinus en als laatste teamruiter Tim Lips om 15.05.

KNHS, bewerkt door Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties