Spannende tuigcompetitie in Ermelo

Spannende tuigcompetitie in Ermelo

tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Naast de presentatie van de jonge hengsten op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo waren er op deze druk bezochte KWPN-hengstenkeuring ook wedstrijden voor concourspaarden en een rubriek voor goedgekeurde hengsten. Deze hengstenrubriek was met vier deelnemers weliswaar niet zo groot maar wel heel spannend. Het was dan ook de arbiter die de winnaar aan moest wijzen. In de eerste omloop werd Delviro HBC (v.Vulcano) van de HBC-stal met Harry van Middelaar als eerste binnengeroepen. Vervolgens kon Mark de Groot met Dylano (Plain’s Liberator) van de comb. M.C. de Groot/Black Horse B.V. binnenkomen. Henk Hammers werd derde met Ditisem (v.Roy M) van Jan Muggen en Wim Cazemier kon daarna Atleet (v.Patijn) van de comb. Cazemier/Van Manen opstellen. De jury besloot om drie van de vier hengsten een herkansing te geven en daarmee ging het voorlopige klassement volledig op de schop. Het ging tenslotte tussen Dylano en Ditisem hetgeen ook te verwachten was. De keuze was dus aan de arbiter. Zijn beslissing pakte, zoals verwacht, uit in het voordeel van de geweldige van de vloer gaande Dylano. De onvermoeibaar lijkende en zeer sterk bewegende Ditisem gaf zeker goed partij en liep een stabiele en ijzersterke course. Delviro maakte zich groot en ging best van de vloer. Ten opzichte van de twee hoogst geplaatsten moest hij vooral later toegeven op het achterbeengebruik en werd derde. Atleet showde zich ook met veel actie maar moest in het front dan weer wat toegeven op de andere drie.

Kleine en grote limiet

In de kleine limiet kwam Harry van Middelaar de hoogste eer ophalen met de elegantshowende KWPN hengst Crescendo HBC (v.Wodka HBC) van de HBC-Stal maar Crescendo werd dicht op de hielen gezeten door PrimeVal Vayacondios (v.Larix) met Derk Jan Mekkes die tweede werd.

Mekkes had in de grote limiet echter het winnende paard voor zijn wagen en dat was PrimeVal Varanno (v.Manno) maar de zeer scherp bewegende en super deftige Atillos (v.Talos) met Jan van der Vegt maakte het de winnaar wel knap lastig. Atillos werd tweede.

Ereklasse

Besterly Amadeus (v.Saffraan) was in handen van zijn baas Leendert Veerman de beste in de ereklasse. Amadeus maakte er een heel verfijnde en dansende show van. Evelien Corbeek en Only the Lonely (v.Manno) vormden de concurrentie. Zij werden tweede maar in de damesrubriek waren zij de winnende combinatie.

Tweespannen

Bij de tweespannen had het publiek duidelijk een andere winnaar dan de jury. Oranje was er voor Derk Jan Mekkes met Primeval Varanno en PrimeVal Wizkid’s Gonda (v.Larix). Het publiek had zijn zinnen echter gezet op het span Cognac (v.Whiskey HBC) en Tidalburga (v.Manno), een heel rijk span tuigtypische vossen met veel front dat het moest doen met plaats twee.

KWPN

Reacties