Sjeiks steunen endurance groep

Sjeiks steunen endurance groep

In een persbericht laat de FEI weten dat het bestuur en de nationale federaties de conclusies en aanbevelingen van de Endurance Strategic Planning Group (ESPG) ondersteunen. De FEI neemt alle verantwoordelijkheid voor de adviezen van de ESPG die de endurancesport weer in het zadel moeten helpen. Dat is de conclusie na het laatste rapport van de strategiegroep onder leiding van Andrew Finding.

Volle medewerking Sjeik Mohammed

Het Endurance Comité legt momenteel de laatste hand aan het aanscherpen van de regels. Eind april worden die gepresenteerd op het FEI Sports Forum. Andere initiatieven om het proces van verbeteringen te versnellen juicht de FEI toe. Vandaar dat vicevoorzitters John McEwen en Pablo Mayorga samen met secretaris-generaal Ingmar De Vos op 30 maart de voorgenomen maatregelen bespraken met HH Sjeik Mohammed. Deze liet weten het werk dat de ESPG al had verzet zeer op prijs te stellen. Hij zegde zijn volle medewerking en steun toe aan de verdere initiatieven die een eerlijke sport garanderen. De Sjeik ziet in dat gebruik van moderne technologie en revisie van de werkwijzen op endurance evenementen de sleutel vormen tot de oplossing van de problemen die de sport in een kwaad daglicht hebben gesteld. Het is belangrijk dat de Sjeik in het openbaar zijn goedkeuring uitspreekt; de grootste misstanden vinden immers in de Arabische landen plaats.

Task Force: praktische oplossingen

Na de vergadering stemde het FEI bestuur, met de volledige steun van HH Sheik Mohammed, in met het oprichten van een Task Force. Deze zal zich bezighouden met de ontwikkeling van praktische oplossingen en wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van het FEI Endurance Comité, de FEI Raad van Bestuur en het FEI hoofdkantoor, alsmede externe deskundigen. Zoals IMG, wereldleider in sportmanagement, die ervaring heeft met de modernisering en reorganisatie van andere sporten.

‘Eindelijk schot in de zaak’

In een uitgelekte mail aan zijn collega’s van de British Equestrian Federation liet voorzitter Andrew Finding (tevens voorzitter van de ESPG) weten dat ook Sjeik Mansour uit Abu Dhabi achter de plannen van de endurancegroep staat. ‘Met de steun van Sjeik Mohammed en Sjeik Mansour hebben we nu het gevoel dat we eindelijk spijkers met koppen kunnen slaan. Ik begin er vertrouwen in te krijgen dat ‘this cancer is, or soon will be, in remission.’

Persbericht FEI/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties