Selectie jonge enduranceruiters

Selectie jonge enduranceruiters

Endurance
Foto: Remco Veurink

Niet alleen voor de deelnemers aan de KNHS indoorkampioenschappen dressuur was het afgelopen weekend spannend. Tegelijkertijd vond op het KNHS centrum in Ermelo ook een scoutingdag voor endurancepaarden en -ruiters plaats.
Na de eerste bijeenkomst in januari gaven zich nu maar liefst zeventien combinaties op voor de nieuwe perspectievengroep endurance. Net als in andere disciplines krijgt deze groep jonge ruiters (tot 25 jaar) begeleiding op weg naar internationale wedstrijden. Een traject dat bij de overige KNHS disciplines al zeer succesvol is gebleken.

Ondanks dat iedereen graag zou willen, is het nog niet mogelijk alle opgegeven combinaties goede begeleiding te geven. Om de kwaliteit te waarborgen wordt er een selectie gemaakt. Daarvoor was afgelopen zondag de scoutingdag op het KNHS centrum in Ermelo. De endurancepaarden en -ruiters werden beoordeeld door bondscoach Emile Docquier en andere deskundigen. De rijvaardigheden werden beoordeeld door Mechteld Jonker en Kristel van den Abeele. Frans Arts, Onno Grund en Bruno van Cauter (team veterinair, hoefsmid en osteopaat) beoordeelden de gezondheid en fitheid van het paard.

Binnen twee weken krijgen de ruiters bericht en wordt er bekend gemaakt welke combinaties opgenomen worden in de perspectievengroep.

Endurancejeugd/Hoefslag

Reacties