Sanne de Jong wint voor tweede keer kampioenschap vijfjarige eventingpaarden

Sanne de Jong wint voor tweede keer kampioenschap vijfjarige eventingpaarden

Sanne de Jong
Sanne de Jong, hier met Baas (foto: Remco Veurink)

Hoge scores voor de Jong

In het eerste onderdeel, de dressuurproef behaalde Sanne met de zoon van Albaran al de hoge score van 32.6 punten. Met springen bleef ze foutloos en vervolgens kreeg ze hoge punten in de afsluitende terreinrit, 23. Have Fun is gefokt bij J.M. Vos-Sanders in Beilen uit Janibur (v..Julio Mariner). Hij staat geregistreerd bij Sanne en haar moeder, Jantien van Zon-De Jong.

‘Ik ben echt heel blij, maar hier had ik echt niet op gerekend. Eigenlijk had ik hem alleen maar meegenomen om ervaring op te doen en het is geweldig als het dan zo uitpakt!” aldus een blije Sanne. Ze moest het deze keer doen zonder de mentale support van haar moeder, die zich momenteel op het EK Eventing in Polen bevindt en daar voor de KNHS de wedstrijd verslaat. Overigens reed Sanne ook nog mee met Hatary MBF (Quasimodo van de Molendreef uit Amberley Z v. Air Jordan Z). Hiermee behaalde de al internationaal acterende Sanne nog een mooie vijfde prijs.

Boonzaaijer reservekampioen

De reservetitel werd deze editie gewonnen door Janneke Boonzaaijer, die recent nog meedeed aan het EK Eventing Young Riders. Halida (Saffier x Gentleman) is gefokt door R. Jongejan uit Tripscompagnie en staat geregistreerd bij de vader van Janneke, Gert Boozaaijer. In de dressuurproef eindigde ze op een zesde plaats. Tijdens het springen hield deze combinatie de lei schoon en in de terreinrit waardeerde dit duo zich flink op. De juryleden van vandaag, Renske Kroeze en Raf Kooremans, zelf ook bekende eventingruiters met een flinke staat van dienst, waren blij verrast over de kwaliteit van de éénentwintig paarden, die ze deze editie ter beoordeling aangeboden kregen.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

 

Reacties