Russisch eventingtalent overleden tijdens Ratomka Horse Trials

Russisch eventingtalent overleden tijdens Ratomka Horse Trials

eventing
foto: Remco Veurink

Een jonge, internationale, eventingruiter is gisteren tijdens de Ratomka Horse Trials in Minsk omgekomen. De Rus Nikita Sotskov kwam met zijn paard Larry Carlton ten val op de op twee na laatste hindernis in de cross country. Larry Carlton sloeg over de kop en kwam er met slechts een kleine verwonding aan zijn been vanaf, zijn ruiter kon, ondanks inzet van het medische team, niet gered worden.

‘Het doet ons pijn om te bevestigen dat een van onze ruiters is overleden bij dit tragische ongeluk in Ratomka’, aldus Sabrina Ibáñez, de secretaris-generaal van de FEI. ‘Sotskov was één van de jonge talenten in onze sport en dit nieuws raakt iedereen die betrokken is bij de sport. Namens de FEI en de eventingwereld wil ik onze condoleances overbrengen aan zijn familie en vrienden.’

De 21-jarige Sotskov reed gisteren zijn eerste 3* wedstrijd. Hij vertegenwoordigde Rusland al tijdens twee Europese kampioenschappen, bij de junioren en bij de young riders. Hij is de vierde ruiter in een half jaar tijd die overlijdt als gevolg van een val tijdens een cross country. De FEI laat weten dat ze de sport zo veilig als mogelijk willen maken voor zowel de paarden als de ruiters. De omstandigheden rondom dit fatale ongeluk zullen grondig onderzocht worden.

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties