De Ronde ‘Mr. Marathon’

De Ronde ‘Mr. Marathon’

Koos de Ronde en de menwedstrijd in Horst hebben iets met elkaar. ‘De wedstrijd ligt mij. Dat is net als in Mechelen, daar heb ik ook altijd een goed gevoel’. De zege ging naar de Australiër Boyd Exell, dankzij een sterke dressuurproef. Koos de Ronde werd winnaar van de marathon en de vaardigheidsproef, maar wat hem nog het best stemde, is dat hij zijn dressuur steeds beter voor elkaar krijgt. Hij reed voor zijn doen een sterke, overigens niet geheel foutloze proef, die hem een persoonlijk record opleverde. Het geheim zit in de twee nieuwe voorpaarden, die De Ronde in de herfst heeft kunnen aanschaffen.

Koos de Ronde is in Horst ‘Mr. Marathon’. ‘Ik heb nu tien keer daar de marathon gewonnen, waarvan zeven keer op rij. Toch hebben in die tijd drie verschillende parcoursbouwers gebouwd.’ Daar kan het dus niet aan liggen.

In Horst leveren ze maatwerk. Het is de eerste internationale wedstrijd van het seizoen en daar wordt zeker rekening mee gehouden. Het evenement past naadloos in de opbouw van de paarden naar de rest van het buitenseizoen. De organisatie kreeg 240 deelnemers te verwerken.

Bron: Hoefslag

Reacties