Renswoude: Duitse dames domineren twee- en driester

Renswoude: Duitse dames domineren twee- en driester

De twee- en driesterren rubrieken van de Coral Estate Horse Trials in Renswoude werden vanmiddag gedomineerd door Duitse amazones. In het CIC2* finishte Ingrid Klimke met Zilia D op de eerste plaats. De combinatie boekte 41.40 strafpunten bij de dressuur en bleef vervolgens foutloos in zowel de cross- als het afsluitend springparcours. Klimke werd op de voet gevolgd door landgenote Stephanie Böhe, met Haytom goed voor 43.90 strafpunten en de tweede plek. Sara Algotsson Ostholt (Zweden) stuurde Wega naar de derde plaats en mocht vervolgens met Reality ook nog eens aansluiten op de vierde plek, voor Andreas Ostholt (Duitsland) en Corvette.

Renske Kroeze en Jane Z finishten in deze rubriek op de 21ste plaats en waren daarmee goed voor het beste Nederlandse resultaat.

Driester

In de driester was het Julia Krajewski die met London-Return OLD de scepter zwaaide. In de dressuur was de Duitse goed voor 40.40 strafpunten. Het springparcours werd foutloos afgelegd en in de cross werden nog eens vier strafpunten opgeteld. Daarmee kwam de combinatie tot een eindtotaal van 44.40 strafpunten. Landgenoten Andreas Ostholt en Pennsylvania sloten met 46.90 strafpunten aan op de tweede plaats, terwijl de eveneens Duitse Anna Siemer haar Butts Avondale naar 52.20 strafpunten en de derde plek liet galopperen. Jeanette Chardon, oudste dochter van IJsbrand Chardon, was met Vienna goed voor de zesde plaats. Zusje Lianne werd eerder op de dag uitgeroepen tot Nederlands kampioene bij de junioren.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties