Reactie Paget op diskwalificatie

Reactie Paget op diskwalificatie

Jock Paget en de Nieuwzeelandse Hippische Sportbond (ESNZ) hebben het gedeeltelijke besluit van de FEI – waardoor de ruiter officieel gediskwalificeerd is voor Burghley – ‘toegejuicht’. De overwinning gaat hierdoor naar landgenoot Andrew Nicholson. Ondanks de positieve uitkomst van de dopingtest moest de ruiter wachten totdat een officiële rechtszaak zou plaatsvinden. Paget drong aan op deze ‘automatische diskwalificatie’, apart van de hoorzaak.

De ESNZ verklaart namens de ruiter: ‘Paget is zich ervan bewust dat de aanhoudende onzekerheid met betrekking tot de Burghley titel een nadelig effect heeft op de eventingsport, vooral met het oog op de naderende twee wedstrijden (Kentucky en Badminton, red.).’ In het bericht wordt ook gemeld dat Paget zelf in de rechtbank aanwezig zal zijn, bij de hoorzitting op 3 juni in Londen. ‘Hij diende een uitgebreid dossier van bewijs te overleggen om zijn claim ‘geen schuld en geen nalatigheid’ te staven. Uit het bewijsmateriaal moet blijken dat noch hij noch iemand anders wist van de aanwezigheid van de verboden stof.’ Paget richt zich nu volledig op deze hoorzitting.

Het paard van Jock ’s mentor de Australiër Kevin McNab, Clifton Pinot, werd ook  positief getest op de verboden tranquilizer reserpine. De FEI heeft nog niet bevestigd of McNab ook gediskwalificeerd is. De datum van zijn tribunaal is nog niet bekend.

Horseandhound/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties