Raf Kooremans: ‘Chai Chai had een jaar geen eventinghindernis gesprongen!’

Raf Kooremans: ‘Chai Chai had een jaar geen eventinghindernis gesprongen!’

Zojuist wist Raf Kooremans, in het zadel van Cavalor Chai Chai (v. Westering Star), de indoor cross met ruim vijf seconden voorsprong op nummer twee de Cross Country te winnen.

De rubriek Indoor Brabant Eventing was de eerste die verreden werd op Indoor Brabant. De Belg Virginie Caulier bezette met Nepal du Sudre (v. Duc du Murier) de tweede plek.

‘Leuk spelletje’

In de eerste ronde werd er nog één strafpunt genoteerd door de combinatie, wat hen in ronde 1 alsnog bovenaan zette. In de barrage bleef de combinatie samen met vier andere combinaties foutloos, maar waren zij ruimschoots het snelste. ‘Het is een mooi systeem dat je in de eerste ronde zo dicht mogelijk bij de optimale tijd moet finishen. Ik had nu het lichte voordeel dat ik als laatste mocht starten; ik wist dat ik extra alert moest zijn op die balkjes die snel vielen. Maar ook als ik niet als laatste had mogen starten had ik ook zo snel gereden hoor!’ grapt de ruiter.

‘Chai Chai heeft het afgelopen jaar geen eventing hindernis gezien. Ze verleren het spelletje niet en ze vindt het fantastisch om te doen, dat blijkt. Ze loopt heel veel indoor springconcoursen, ze is zo’n hal wel gewend,’ vertelt Kooremans. ‘Voor mij was Indoor Brabant leuk om aan mee te doen. Ik woon in België, dus het is redelijk dichtbij. Als ik volgend jaar weer mag meedoen, doe ik dat graag!’

Stuivertje wisselen

In de top vijf was het stuivertje wisselen. Na de winst van de in België woonachtige Nederlander eindigde de Belgische amazone Virginie Caulier. Op de derde plek was het Nederlandse Nienke van Roekel, zij zadelde de BWP’er Gentleman (v. Querlybet Hero). Belg Wouter de Cleene en Alaric de Lauzelle (v. Skippy II) bezetten plaats vier en daarna volgde opnieuw een Nederlander : Tim Lips, in het zadel van Vakarlos (v. Indoctro).

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties