Raf Kooremans: ‘Focus op springsport’

Raf Kooremans: ‘Focus op springsport’

In januari zag eventingruiter Raf Kooremans zijn succespaard MC&B Vulcano terug naar de eigenaresse vertrekken; begin deze maand eindigde hij nog als beste Nederlander met Cavalor Chai Chai in de tweesterren cross van Luhmühlen. Daarnaast zien we hem regelmatig in de springring. Onlangs waren er geruchten dat Kooremans helemaal de switch naar de springsport gaat maken. Equnews nam contact op met de in het Belgische Turnhout gevestigde ruiter en vroeg hoe dat zit.

‘Cavalor Chai Chai gaat in elk geval zeker niet weg’, laat Kooremans weten. ‘De handel wordt echter steeds belangrijker en wij moeten regelmatig een paard verkopen. Het is gemakkelijker om een talentvol springpaard op te leiden en te verkopen dan een eventingpaard. Vandaar dat ik ook mijn pijlen richt op de springsport. Ik heb op dit moment meer spring- dan eventingpaarden op stal staan en dat is wel eens anders geweest. Maar stoppen met de eventingsport zal ik voorlopig niet, hoor. Mijn passie is de cross, én dressuur én springen!’

De komende tijd zal Kooremans vooral op springwedstrijden te zien zijn met de zes- en zevenjarige springpaarden; daarnaast blijft hij deelnemen aan internationale eventingwedstrijden.

Equnews, bewerkt door Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Masterclass-HS-3

Reacties