Pau: Jung twee keer aan kop; Lips zevende na dressuur

Pau: Jung twee keer aan kop; Lips zevende na dressuur

De dressuur van het CCI4* in Pau is afgelopen. Gisteren stond Michael Jung aan kop met Fischerrocana FST (v. Ituango xx) met 76,39% (35.4 strafpunten); vandaag verbeterde hij die prestatie met Halunke FBW (v. Heraldik xx): 34.5 strafpunten. Met Fischerrocana won hij dit jaar de viersterren wedstrijd in Kentucky; voor Halunke is het de eerste keer in een CCI4*. De Duitse topruiter raakte in Burghley vorige maand geblesseerd en moest aan zijn enkel geopereerd worden. Nu is die enkel stevig ingezwachteld, waardoor lopen moeilijk gaat. Paardrijden is blijkbaar geen probleem; vorige week stuurde hij de zesjarige Fischerincantas naar het kampioenschap zesjarigen in Le Lion d’Angers en ook nu ondervindt hij naar eigen zeggen in het zadel weinig last van zijn blessure: ‘Ik kan niet lopen, maar wel schoppen hoor!’

Op de derde plaats zien we viersterren debutante Emily King met Brookleigh, gevolgd door de Fransman Astier Nicolas met Piaf de B’Neville. De top vijf na de dressuur werd volgemaakt door een van de favorieten, Tim Price met de KWPN-ruin Wesko (v. Karansasj) met 40.0 strafpunt. Tim Lips (foto) staat op een uitstekende zevende positie met zijn Olympische troef Concrex Bayro (v. Casantos) met 40.9.

Met zijn andere paard in de viersterren wedstrijd, Trademark, kwam hij gisteren al in de ring. Die proef ging niet goed en met 58,11% (62.8 strafpunt) staat hij op de 48e plek. Alice Naber-Lozeman had te maken met een gespannen Harry Belafonte (v. Heraldik xx) en zag haar proef beloond worden met slechts 55,83%. Geen fijn uitgangspunt voor de cross, die morgen plaatsvindt. Het is de eerste keer dat Naber-Lozeman met dit paard een viersterren wedstrijd rijdt.

Morgen om 14.00 uur begint de 4* cross.

Uitslag dressuur CCI4* Pau.

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessica

Vergelijkbare artikelen

Reacties