Patrick Verbakel wint KNHS Z eventingkampioenschap

Patrick Verbakel wint KNHS Z eventingkampioenschap

In het Limburgse Ysselsteyn werd vandaag het KNHS Kampioenschap Eventing voor paarden verreden. Er werd onder uitstekende weersomstandigheden gestreden in de klassen L, M en Z. Naast het individueel klassement werd er ook een equipe kampioenschap verreden.

In de klasse Z kwamen achttien combinaties aan de start, waarvan er zes zonder hindernisfouten het Cross Country parcours wisten af te leggen. Na de dressuur ging Margot van Nijnatten met Experience CS samen met Monique Hazeleger met Rasputin aan de leiding met een score van 46,70 strafpunten. Echter het springparcours bleek geen eenvoudige opgave in de hoogste klasse. Het regende balken en slechts één combinatie bleef foutloos. Van Nijnatten belande ondanks drie balken op de tweede plaats en Hazeleger eindigde met vier balken net naast het podium.

Met slechts vier strafpunten in het springparcours en een dubbel nul in Cross Country wist Patrick Verbakel met Coconut Girl de schade beperkt te houden en werd daarmee winnaar in de klasse Z paarden. “Ik was tevreden over mijn dressuurproef, hoewel het iets beter had gekund. Het springparcours daarentegen was pittig, maar wel een kampioenschap waardig. In de cross liep het allemaal lekker en ben ik nergens echt in de problemen gekomen” aldus Verbakel. Amber Kuipers, die met Kondeen de Scye het brons mocht ophalen, reed net als Verbakel een sterke cross zonder strafpunten, maar moest wel in het springparcours 20 strafpunten incasseren.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties