Para dressuurruiters in het westernzadel op NK Reining

Para dressuurruiters in het westernzadel op NK Reining

Van 12 tot en met 14 juni organiseert Dutch Reining Events het KNHS Nederlands Kampioenschap Reining op Manege de Molenheide in Schijndel. Naast het kampioenschap Senioren, Junioren en Young Riders is er dit jaar een leuke toevoeging aan het programma: een demonstratie wedstrijd Para Reining. Para Reining is vooralsnog geen FEI discipline, maar in de Verenigde Staten is er wel al een speciale organisatie voor para reining-combinaties. Ook Europa wil zich hard maken voor deze nieuwe discipline. Zo was op de Equitana in Essen ook een demonstratie. Voor ons land is het echter de eerste keer dat ruiters met een beperking zich en plein publique in het westernzadel laten zien. Op zaterdag 13 juni rond 16.00 uur betreden ook drie leden van het zilveren WK-team Para Dressuur de western arena.

Frank Hosmar, Nicole den Dulk en Rixt van der Horst zijn al druk aan het trainen Frank Hosmar wordt begeleid door Fenna Elzinga en Nicole den Dulk en Rixt van der Horst leren Reining rijden van Rieky Young.

Op weg naar het FEI EK Reining Senioren 2015 (Aken 14-16 augustus) en het FEI EK Reining voor Junioren & Young Riders (Givrins 1-4 juli) is dit NK Reining een belangrijke wedstrijd. Het NK Reining voor Junioren, Young Riders en Senioren wordt op zaterdagavond 13 juni verreden en is uiteraard een belangrijk observatiemoment voor de bondscoach.

Op vrijdag 12 juni staan er ook verschillende belangrijke wedstrijden op het programma. Er wordt dan een FEI CRI1*, CRI2* en CRI3* verreden voor zowel Junioren, Young Riders als Senioren.

Jurgen Pouls won vorig jaar het NK Reining voor Senioren en zal ook dit jaar aan start komen met zijn zevenjarige hengst Hollywood Gunman. Bij de Junioren won Zoey Kant vorig jaar met haar zestienjarige ruin Its Dun Time. Ook dit jaar komt deze combinatie aan start. Sharon de Groot pakte vorig jaar de titel bij de Young Riders met Conquistador Sis. Dit jaar zal ze aan start komt met een ander paard, de zevenjarige Lady Guntini.

De toegang voor dit evenement is gedurende drie dagen gratis.

Alles over het NK Reining.

Dutch Reining Events/Hoefslag

Reacties