Rechtszaak tegen Paget van start

Rechtszaak tegen Paget van start

‘Het was moeilijk voor de ruiters’, reageert de voorzitter van Equestrian Sports New Zealand (ESNZ) na de eerste dag van het FEI-tribunaal van de dopingzaak tegen Burghley winnaar Jock Paget en zijn mentor Kevin McNab. Beide ruiters werden geschorst nadat hun paarden Clifton Promise en Clifton Pinot positief getest werden op het verboden middel reserpine na de Burghley Horse Trials vorig jaar september. De ruiters gaven geen commentaar toen ze gisteren de hoorzitting bij advocatenkantoor Bird & Bird in Londen verlieten na de eerste dag gisteren, die van 9 tot 18 uur duurde. Ook voorzitter Chris Hodson kon niet verder ingaan op wat er gezegd is tijdens de ‘vertrouwelijke’ hoorzitting.

Vorige maand werd een gedeeltelijk besluit genomen in de zaak Jonathan Paget. De titel van Burghley moet hij inleveren. Het resultaat van McNab is tot nu toe nog geldig.

‘Wat er moet gebeuren is dat de ruiters hun onschuld bewijzen. Het gaat er om dat ze kunnen aantonen hoe het medicijn in het bloed van het paard heeft kunnen belanden. Daarna moeten ze de jury er nog van overtuigen dat het niet hun schuld was dat het paard gedrogeerd werd. Het wordt hen niet gemakkelijk gemaakt’, aldus voorzitter Chris Hodson.

Als ze schuldig bevonden worden, kunnen ze voor minimaal twee jaar geschorst worden.  De hoorzitting is naar verwachting morgenmiddag afgelopen. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat er een uitspraak komt; dat kan enkele weken op zich laten wachten. Hodson: ‘Morgen zullen we wel een indicatie krijgen van wanneer het juryoordeel bekend is.’ (Foto: Remco Veurink)

Horseandhound/Hoefslag

Reacties