Paard van de Queen positief getest

Paard van de Queen positief getest

Bij Estimate, die vorig de Gold Cup won, is morfine in het bloed ontdekt, zo meldt Buckingham Palace. De 5-jarige merrie is van Queen Elisabeth en wordt getraind door Sir Michael Stoute. Ze werd positief getest na haar tweede plek van dit jaar in dezelfde race. Die klassering kan ze nu kwijtraken, inclusief het prijzengeld van 80.625 pond.

De verklaring van John Warren, de adviseur van de Queen op het gebied van de volbloedfokkerij en racen, luidt: ‘Op donderdag 17 juli heeft de British Horseracing Authority (BHA) bekendgemaakt dat in een aantal bloedmonsters die na de races genomen zijn, morfine is aangetroffen. Het gaat om vijf paarden, die bij verschillende trainers staan. Eén van die paarden is Estimate. Het zou kunnen dat de positieve test het resultaat is van het eten van besmet voer. Sir Michael Stoute werkt samen met de voerleverancier om erachter te komen hoe het voer bij hem op stal terecht kan zijn gekomen. Stoute verleent zijn volle medewerking. We doen geen verdere mededelingen totdat de BHA haar bevindingen bekend gemaakt heeft. De koningin is op de hoogte gebracht van de situatie.’

De BHA meldde eerder al dat het onderzoek eerst moet zijn afgerond voordat er besloten wordt welke actie of straf er volgt, als dat al aan de orde is. Het kan zijn dat de betrokken paarden worden gediskwalificeerd. Nadat het nieuws over de doping bekend werd, bracht de voerfabrikant, Dodson and Horrell, naar buiten dat haar leveranciers het bedrijf op de hoogte had gesteld van mogelijke besmetting. Daarop is alle voorraad van het aan de stallen van Stoute geleverde product Alfalfa Oil Plus vernietigd.

Telegraph.co.uk/Hoefslag

Reacties