Aan wie overhandigt The Queen de EK-medailles?

Aan wie overhandigt The Queen de EK-medailles?

Sandra Auffarth
Sandra Auffarth op Gun Louvo

Niemand minder dan Koningin Elizabeth is een van de toeschouwers op het EK Eventing in het Schotse Blair Castle, van 10 t/m 13 september. Ze wordt vergezeld van haar man, de Duke of Edinburgh, op de laatste dag van het evenement, het springen. The Queen is ook degene die de medailles uitreikt aan de nummers één, twee en drie.

‘Het is een grote eer dat Hare Majesteit onze uitnodiging om aanwezig te zijn, heeft geaccepteerd’, aldus een opgetogen event-director Alec Lochore. ‘Het komt niet vaak voor The Queen op dit soort verzoeken ingaat, zeker niet in de vakantieperiode. We weten allemaal wel dat ze veel affiniteit heeft met de paardensport; haar dochter (Anne) en kleindochter (Zara Philips) zijn beide Europees kampioen eventing geweest; bovendien zijn haar dochter en haar man voorzitter van de FEI geweest.’

Morgen, 9 september, is Queen Elizabeth met een regeringsperiode van 63 jaar de langst zittende koningin. Ze neemt deze ‘titel’ over van haar over-overgrootmoeder, Queen Victoria.

Inmiddels beginnen de paarden binnen te druppelen in Blair Castle. De eerste inspectie is morgen; de dressuur vindt donderdag en vrijdag plaats. Zaterdag is de cross en zondag wordt de strijd beslist in het afsluitende springen.

Het Duitse team is favoriet, met Michael Jung en FischerTakinou, Ingrid Klimke met Horseware Hale Bob in haar gelederen. Ook regerend kampioen Sandra Aufarth met Opgun Louvo maakt deel uit van het Duitse team. Groot-Brittannië is flink vertegenwoordigd als gastland, met twaalf combinaties. Het team bestaat onder andere uit Dani Evans  met Smart Time, William Fox-Pitt met Bay My Hero, Pippa Funnell  met Sandman 7, Kitty King met Persimmon, Gemma Tattersall met Arctic Soul, Oliver Townend met Fenyas Elegance, Nicola Wilson met One Two Many en Francis Whittington met Easy Target.

Voor ons land gaat Merel Blom met Rumour Has It N.O.P; Tim Lips met Keyflow N.O.P; Alice Naber Lozeman met ACSI Peter Parker en Theo van de Vendel met Zindane als team van start.

Alles over het EK Eventing op Blair Castle.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties