Oranje goed van start in Nations Cup Eventing

Oranje goed van start in Nations Cup Eventing

Elaine Pen met Vira

Vandaag is in Frankrijk de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup serie voor de eventing van start gegaan. Na de eerste dag van dressuur staat de equipe van Bondscoach Martin Lips op een voorlopig vierde plaats, vlak achter gastland Frankrijk. Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Zweden.

Voor het Nederlandse team kwamen Elaine Pen met Vira N.O.P. (v. Jazz) en Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Harry Belafonte (v. Heraldik) vandaag in actie. Voor Vira N.O.P. was het optreden vandaag een come back op internationaal niveau sinds het Wereldkampioenschap in 2014 in Normandië.
Pen staat met Vira N.O.P. op een voorlopige zevende plaats in het individueel klassement dat wordt aangevoerd door de Duitse alles kunner Michael Jung met La Biosthetique-Sam FBW. Morgen komen Merel Blom met Rumour has It N.O.P en Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P. in actie voor Oranje.

In totaal strijden in Frankrijk negen landen mee in deze eerste wedstrijd van een reeks van negen met de apotheose in oktober in Boekelo. Morgen staat nog in het teken van de dressuur, zaterdag volgt de cross country, zondag de afsluitende keuring en het springen.
De eerste indruk van de ruiters is dat er een stevige mooie cross staat, met genoeg technische uitdagingen.

Voorlopig klassement
1. Duitsland 35,9
2. Zweden 44,8
3. Frankrijk 47,0
4. Nederland 47,2
5. Groot Brittanië 48,0
6. Australië 50,4
7. Ierland 52,7
8. Italië 55,6
9. België 58,4

Voorlopig klassement individueel:
1. Michael Jung* (GER) – La Biosthetique – Sam FBW – 35.9
2. Alex Hua Tian (CHN) – Harbour Pilot C – 43.4
3. Maxime Livio (FRA) – Opium de Verrieres – 44.6

7. Elaine Pen* – Vira N.O.P. – 47.2
17. Alice Naber-Lozeman* – Harry Belafonte – 55.0

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties