Only the Lonely en Evelien Corbeek kampioen onder het zadel

Only the Lonely en Evelien Corbeek kampioen onder het zadel

tuigpaard vlechtjes manen paard

Vandaag werd op het goed bezochte regionale CH Rouveen het Kampioenschap Tuigpaarden onder het Zadel voor de Regio’s Midden, Zuid en West verreden. De rubriek was weliswaar niet zo groot maar het leverde wel een aansprekende strijd op.

Titel naar zeventienjarige

Zes deelnemers streden er om dit kampioenschap. Die titel ging naar de zeventienjarige Only the Lonely die op verschillende concoursen dit voorjaar al liet zien dat zijn leeftijd totaal nog geen rol lijkt te spelen, zeker wanneer hij onder het zadel wordt gepresenteerd. Vandaag voegde de vos weer een kampioenschap toe aan zijn geweldige staat van dienst. En dat natuurlijk met in het zadel zijn bazin Evelien Corbeek die altijd zeer vakkundig alles uit de grote stoere vos weet te halen. Only the Lonely is een zoon van Manno uit de merrie Gracia, een keur preferente dochter van Zilverster. ‘Only the Lonely liep er echt uit. Hij ging goed vierkant en presteerde heel vast. Er ging rust uit van zijn show en de vos maakte zijn passen heel mooi af,’ laat jurylid Wiebo van Dijk weten aan KWPN.

Renee de Boer wist met Gentle B (v. Cizandro) van de combinatie Van Stam/Van Wouden/Van Voorst het reservekampioenschap mee te nemen. Hij wist daarbij Diesel (v. Unieko) van Egbert Kruiswijk met in het zadel Debbie Boogerd voor te blijven. Twee paarden die veel actie toonden en die elkaar niet zoveel deden.

KWPN hengsten

In Rouveen deed ook de KWPN-hengst Delviro HBC (v. Vulcano) van de HBC-Stal goede zaken, hij won namelijk in handen van Harry van Middelaar de ereklasse.

Meer hengsten in actie

Vandaag deden er echter nog meer KWPN-hengsten goede zaken. Op het CH Wijnjewoude, een concours van Regio Noord, kwamen eveneens KWPN-hengsten in actie. Daar was de winst in de ereklasse voor de KWPN-hengst Fantijn (v. Patijn) van Lammert Tel. Linda Boelens was ook nu weer de rijdster van de door haar opa Hermannus Boelens gefokte Fantijn. Onlangs in Eext schreef de combinatie Fantijn/Linda Boelens ook al de winst op hun naam en won Fantijn vervolgens ook de damesrubriek waarbij Lucy Stevens de voshengst voor de vierwielige concourswagen reed. Een KWPN-hengst die ook op elk concours in Noord actief is is Ditisem (v. Roy M) van de familie Muggen. Vandaag in Wijnjewoude reed Albert Lueks de vos Ditisem in de ereklasse naar de tweede plek en echtgenote Fera werd derde met de door haar vader Jan Muggen gefokte hengst in de damesrubriek. Maar vader en moeder Lueks werden overtroffen door dochter Lieke die Ditisem naar de eerste plaats reed in de jeugdrubriek. Onlangs in Eext werd Ditisem met Albert Lueks tweede in de ereklasse en Fera wist datzelfde resultaat te realiseren in de damesrubriek waarbij hij voor de tweewielige wagen werd gepresenteerd. Op deze dag in Eext voegde Lisanne Veenje er vervolgens een overwinning aan toe door met Ditisem de zadelrubriek te winnen.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties