NK Vierspannen Beekbergen: Wie volgt De Ronde op?

NK Vierspannen Beekbergen: Wie volgt De Ronde op?

Koos de Ronde
Koos de Ronde in actie Foto: Remco Veurink

Het NK Vierspannen 2018 wordt verreden op de accommodatie van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen. De Nederlandse titelstrijd vindt plaats van 9 tot en met 12 augustus en is onderdeel van de internationale wedstrijd.

De wedstrijd in Beekbergen stond in voorgaande jaren al vaak borg voor prachtige evenementen. Al elf keer eerder werd het NK Vierspannen er verreden. Gastvrouw Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen is enthousiast: ‘Onze wedstrijd leent zich bij uitstek voor het NK vierspannen, dat is in het verleden meer dan eens gebleken en ook vorig jaar hebben we na een jaar afwezigheid op de wedstrijdkalender van al onze deelnemers positieve reacties gekregen. Door het vele publiek dat op ons evenement afkomt hebben we een wedstrijd met veel sfeer in een internationale entourage. Onze 31e editie zal door de toekenning van het NK door de KNHS nog meer glans krijgen.’

De Ronde, Chardon, Chardon

Vorig jaar tijdens het NK in Horst greep vierspanrijder Koos de Ronde voor de derde maal in zijn sportieve carrière de titel. Hij kreeg daarbij op het podium gezelschap van Bram (winnaar zilver) en IJsbrand Chardon. Met reeds 27 Nederlandse titels op zak zal ook dit jaar IJsbrand weer een geduchte kampioenskandidaat zijn. Het NK valt enkele weken voor de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon.

Puntjes op de i

Voor aanvang van het NK maakt bondscoach Harry de Ruijter zijn team voor het wereldkampioenschap al bekend. De wedstrijd op het prachtige terrein van Beekbergen zal dan voor de menners de ideale gelegenheid zijn om de puntjes op de i te zetten en eventueel nog wat minder geroutineerde paarden extra ervaring op te laten doen.

Verhuizing wedstrijdterrein

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de titelstrijd zou worden verreden tijdens Outdoor Brabant in Breda. Het wedstrijdterrein van Outdoor Brabant moet echter verhuizen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar dat proces heeft meer tijd nodig.

Alles over CAI Beekbergen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties