NK Endurance dit weekend

NK Endurance dit weekend

Endurance
Foto: Remco Veurink

Dit weekend wordt het open Nederlands Kampioenschap voor enduranceruiters verreden. De beste Nederlandse combinatie over deze laatste afstand wordt gekroond tot Nederlands kampioen 2014. Vorig jaar werd Marly van Ditzhuijzen met Eenhoorn’s Dahman Nederlands kampioen. Zij komt in Ermelo haar titel verdedigen. Voor alle endurance kaderleden geldt de wedstrijd tevens als observatiewedstrijd richting de Wereldruiterspelen.

Meer dan 60 internationale combinaties komen aan de start. De start en de finish zullen plaatsvinden op het KNHS-centrum. Tijdens de wedstrijdroute over de Veluwe komen de combinaties ook verschillende keren terug op het hoofdterrein voor de verplichte veterinaire keuringen en tussentijdse rustpauzes voor ruiter en paard.

De afstanden van 90, 120 en 160 kilometer worden internationaal en in CEN-verband (nationaal) verreden. Zo kunnen toekomstige topsporters in eigen land ervaring opdoen met de gang van zaken op internationale wedstrijden. De landen die op CEI Ermelo aan de start komen zijn onder andere Australië, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Griekenland, China, Noorwegen, Oman, Polen, Zweden.

Start en finish vinden plaats op het nieuwe KNHS-centrum. Tijdens de wedstrijdroute over de Veluwe komen de combinaties ook verschillende keren terug op het hoofdterrein voor de verplichte veterinaire keuringen en rustpauzes voor ruiter en paard. De toegang is gratis.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 9 mei
Voorkeuringen vanaf 15.30 uur

Zaterdag 10 mei
CEI3* 160 km (en NK): start 5.30 uur
Finish verwacht vanaf 16.00 uur (bij gem. snelheid van 20 km/h)
CEI2* 120 km (ook YR): start 6.00 uur
Finish verwacht vanaf 13.30 uur (bij gem. snelheid van 20 km/h)
CEI1* 90 km: start 8.00 uur
Finish verwacht vanaf 13.00 uur (bij gem. snelheid van 20 km/h)

Zondag 11 mei
Beoordeling Best Condition vanaf 9.00 uur
Prijsuitreiking: 10.00 uur

Op het CEI Ermelo zal een team van Studio Sport opnames maken voor een item over endurance en het NK.

Meer informatie over het CEI Ermelo.
De wedstrijd is live te volgen via Endurance-Timing.

KNHS/Hoefslag

 

Reacties