Nieuwe menners in B-kader

Nieuwe menners in B-kader

tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Vandaag zijn nieuwe kaderleden mennen bekend gemaakt. Drie jonge menners zijn toegelaten tot de KNHS B-kaders, nl. Stan van Eijk, Antonie ter Harmsel en Eline Houterman.

Stan van Eijk (tweespan paard) en Eline Houterman (enkelspan paard) zijn beiden dit jaar van start gegaan in klasse 4, waar ze meteen in de top meedraaien. Zo schreef Stan van Eijk onlangs in het Duitse Drebkau tijdens het Duitse kampioenschap voor tweespan paarden de marathon op zijn naam. De 25-jarige menner uit Schinveld sloot zijn internationale debuut in een sterk deelnemersveld verdienstelijk af met een tiende plaats.

Tweespanmenner Antonie ter Harmsel (Rijssel) reed zich in Lähden (GER) nadrukkelijk in de kijker van bondscoach Harry de Ruyter, die besloot hem toe te voegen aan het Nederlandse team in Riesenbeck. Ook daar reed de 24-jarige hoefsmid een sterke wedstrijd, zorgde mede voor teamgoud en eindigde individueel als beste Nederlander op de vijfde plaats.

Eline Houterman uit Horst debuteerde dit jaar internationaal in Dillenburg en schreef daar op tweesterren niveau zowel de dressuur als de gehele wedstrijd op haar naam. Ook de daaropvolgende wedstrijden in Nederland eindigde ze steevast in de bovenste regionen, waarop Ad Aarts besloot haar op te nemen in het B-kader.

Klik hier voor de actuele kaders.

Hoefnet

Reacties