Nieuw initiatief: de Endurance Cup

Nieuw initiatief: de Endurance Cup

Een nieuw initiatief van onder andere endurance amazone Marly van Ditzhuijzen moet de aandacht vestigen op eerlijke endurance sport. Deze Endurance Cup is een competitie die over meerdere wedstrijden (klasse 3 en 4, op CEI* en **-niveau) wordt gehouden. Aan de hand van een puntentelling wordt een klassement opgemaakt. In de Endurance Cup telt het uitrijden van de wedstrijden het zwaarst, met een maximum snelheid van 17 km/uur, waardoor hoge snelheden niet worden aangemoedigd.

De competitie onderscheidt zich van andere wedstrijden omdat ruiter en paard minimaal twee jaar een combinatie moeten vormen, of als combinatie de FEI-kwalificaties moeten hebben doorlopen.

De Endurance Cup is een nieuw initiatief voor mensen die ambitieus de endurancesport bedrijven op nationaal of internationaal niveau. De competitie is bedoeld voor ruiters die willen kijken hoever ze, op een paardvriendelijke manier, met een door henzelf opgeleid paard kunnen komen.

Voor een aantal mensen is de top in Nederland een weg ingeslagen die voor hen niet haalbaar of wenselijk is. Deze mensen, met veel ambitie, veel kennis en die veel voor hun sport over hebben, krijgen nu de mogelijkheid om een competitie te rijden waarbij snelheid niet het belangrijkste is, maar waar de nadruk ligt op het zelf opleiden en leren kennen van de potentie en grenzen van hun paard.

De Endurance Cup is een antwoord op de ontwikkeling van de sport, die onder invloed van de Arabische landen meer te maken heeft met endurance racen in plaats van endurance rijden.

Voor infomatie zie www.endurancecup.net

Facebook/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties