Nicholson wint CCI4* Luhmühlen

Nicholson wint CCI4* Luhmühlen

Het was een emotionele overwinning voor Andrew Nicholson en Mr. Cruise Control. Deze combinatie uit Nieuw Zeeland schreef zaterdag de voorlaatste HSBC FEI Classics wedstrijd op naam in Luhmühlen.

Het was de vierde CCI4* overwinning van dit jaar voor de 51-jarige Nicholson, maar de eerste van de loyale paardeneigenaren: Robin en Nicky Salmon. ‘Hij is een groot paard, dus het heeft tijd nodig gehad voor hij helemaal ontwikkeld was, maar hij is zich steeds blijven verbeteren, en dit betekent dat van alle viersterren overwinningen, dit de best beloonde is,’ aldus de onverslaanbare Nicholson, die nu vier van de zes CCI4* wedstrijden ter wereld op naam heeft staan.

Zara Phillips (Engeland) werd tweede op High Kingdom en legde tot het einde druk op Nicholson door onder andere foutloos rond te komen in het springparcours. Nicholson bleef echter eveneens foutloos en eiste daarmee de overwinning op. William Fox-Pitt (Engeland) kwam met zijn twee paarden Neuf des Coeurs en Lionheart tot de vierde en vijfde plaats. De Australische Kevin McNab stond lange tijd op de derde plaats, maar zakte na een springfout terug naar de vijfde plek.

Foto: FEI

Reacties