Nederlandse vierspanrijders aan de leiding in tussenklassement Aken

Nederlandse vierspanrijders aan de leiding in tussenklassement Aken

Koos de Ronde. Foto: Remco Veurink

Nadat de vierspanrijders donderdag hun dressuurproeven reden, was het vandaag tijd voor de marathon. De Nederlanders zetten goede resultaten neer en hebben in de marathon hun leidende positie in het tussenklassement verstevigd. Op de tweede en derde plaats vinden we Hongarije en Duitsland terug.

Koos de Ronde (foto: archiefbeeld) reed een zeer sterke marathon en het leek er even op dat hij het onderdeel zou winnen. De laatste starter echter, niemand minder dan Boyd Exell, gooide roet in het eten. Hij versloeg De Ronde met ruim twee strafpunten, waardoor hij zijn voorsprong in het tussenklassement vergroot heeft. De Ronde staat in het tussenklassement momenteel vierde.

IJsbrand Chardon kwam na de derde hindernis op gang en liet snelle tijden noteren. Chardon reed zijn vierspan, waarin een van zijn achterpaarden pas de tweede wedstrijd liep, naar een nette derde plaats en is hiermee opgeklommen naar de tweede plaats in het tussenklassement. Theo Timmerman, die in 2013 nog Europees kampioen werd, zorgde vandaag voor het wegstreepresultaat. Hij ondervond behoorlijk wat hinder van zijn beenblessure, werd zestiende in de marathon en is in het individuele klassement nu terug te vinden op de zesde plaats.

Bron: Hoefnet / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties