Alle Nederlandse eventingpaarden door tweede vetcheck

Alle Nederlandse eventingpaarden door tweede vetcheck

Driemaal achtereen klonk het ‘accepted’ voor de Nederlandse eventingpaarden in het paardensportstadion van Deodoro. Bayro N.O.P. (Tim Lips), ACSI Peter Parker (Alice Naber-Lozeman, foto) en Rumour Has It N.O.P. (Merel Blom) hebben de cross-country ogenschijnlijk goed verteerd en mogen hun olympisch avontuur gaan afsluiten in het springonderdeel. Deze afsluiter van de olympische eventing vangt om 10 uur plaatselijke en 15 uur Nederlandse tijd aan. Naber-Lozeman komt als nummer 19 in de ring, gevolgd door Lips (31) en Blom (43).

Nederland staat momenteel op plek vijf in het landenklassement. Vooruit kijken en enige medailleambities koesteren lijken er niet bij te zijn. Nummer vier Duitsland staat ruim 65 strafpunten voor en is normaal gezien buiten bereik voor de oranje-equipe. Het is voor de ploeg van Martin Lips vooral achterom kijken geblazen. Brazilië staat op plek zes, op minder dan een balk achterstand. De Britten volgen op de zevende plaats, met drie balken speling voor Nederland. Een bijkomend nadeel is dat al deze ploegen nog vier combinaties in de running hebben en daarmee in tegenstelling tot Oranje nog een streepresultaat.

In het individuele klassement richt het vizier zich allereerst op de tweestrijd tussen Christopher Burton (Santano II) en Michael Jung (Sam FBW). Beiden staan op een balk van elkaar en hebben voor de individuele strijd nog twee manches te springen. De Australiër en Duitser worden op korte afstand gevolgd door de Fransman Astier Nicolas (Piaf de B’Neville) en daar weer achter op 1 balk routinier Mark Todd (Leonidas II).

Volg hier het liveverslag van de wedstrijd.

Bron: Hoefslag

Reacties