Nederlandse Badminton-paarden OK

Nederlandse Badminton-paarden OK

De paarden van de Nederlands deelnemers aan de prestigieuze eventing wedstrijd in het Britse Badminton zijn goed door de eerste veterinaire  keuring gekomen: Rumour Has It N.O.P. van Merel Blom, Boleybawn Ace en Millthyme Corolla van Andrew Heffernan en Keyflow N.O.P van Tim Lips, die geen last leek te hebben van zijn ellenlange reis.

De in Engeland woonachtige Andrew Heffernan komt morgen als eerste in actie voor Nederland. Hij mag als laaste combinatie voor de koffiepauze zijn dressuurtest rijden met Millthyme Corolla (foto). Direct na de lunch is het de beurt aan Merel Blom met Rumour Has It N.O.P.

Derde Nederlander, Tim Lips, is pas vrijdag aan de beurt. Voor de ruiter uit Made komt dit goed uit, omdat de reis naar Badminton met enorme vertraging gepaard ging en een dag extra ‘rust’ om te acclimatiseren is dan weer een meevaller.

Crown Talisman van Nick Gauntlet en Gangasong van Michael Jackson werden al voor de veterinaire keuring teruggetrokken. Tijdens de keuring werden drie paarden naar de holdingbox verwezen, waarna The Lion van Matthew Heath uiteindelijk niet werd geaccepteerd, waardoor het totaal aantal starters op 81 komt.

Bekijk de startlijst/-volgorde.

SWG-online/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties