Nare val met goede afloop voor vierspan Koos de Ronde *video*

Nare val met goede afloop voor vierspan Koos de Ronde *video*

In Londen ging de wereldbekerwedstrijd mennen tussen ‘alleswinnaar’ Boyd Exell, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. Alle drie gingen ze ervoor. Eerste starter Koos de Ronde had zijn span sterk aan het lopen, maar in de laatste wending, na de finish, kwam eerst zijn linker voor- en daarna achterpaard ten val. De Ronde werd van de koets getrokken. Gelukkig kon parcoursbouwer Johan Jacobs het span snel tot stilstand brengen. Ook Boyd Exell en de Britse rijder Daniel Naprous schoten te hulp.

Prachtig staaltje snel handelen van zijn collega’s, waardoor blessures bij paarden en mensen konden worden voorkomen. De Ronde nam met zijn vierspan gewoon deel aan de prijsuitreiking om het publiek te laten zien dat zijn vierbenige atleten in orde waren. ‘Thanks Boyd, Daniel, Johan and everybody for their help! Wat hebben we mazzel gehad… paarden lekker weer op stal; ze mankeren zo op het eerste oog niets… Bordeaux, here we come!’, laat Marie de Ronde weten op facebook. De finale vindt plaats in de Franse stad, van 5 tot en met 7 februari 2016.

De spectaculaire winst ging in Olympia naar een uitgelaten IJsbrand Chardon, die de hegemonie van Exell daarmee doorbrak.

Bekijk hier het filmpje van val en redding van het vierspan van De Ronde.

Facebook Marie de Ronde-Oudemans/Hoefslag

Foto: FEI/Rinaldo de Craen

Reacties