Mooi debuut voor Edith en Bram Chardon in Ermelo

Mooi debuut voor Edith en Bram Chardon in Ermelo

Het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo staat vanaf woensdag geheel in het teken van de eerste internationale menwedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd betekent onder andere het debuut voor Bram Chardon bij de vierspannen paarden. Edith Chardon komt aan de start bij de tweespannen pony’s. Met de Welsh-schimmeltjes van haar broer hoopt ze zich te kwalificeren voor het WK 2017 in het Duitse Minden.

Donderdag kwamen de vierspannen (paarden en pony’s) in de ring voor hun dressuurproef. Voor Bram betekende dit een vierde plek, achter routinier Koos de Ronde. Zijn score bedroeg 40,53. Anna Sandmann, ook al een telg uit een ‘vierspannest’, want zij is de 20-jarige dochter van Christoph Sandmann, werd tweede op haar eerste wedstrijd bij de paarden. Tot en met vorig jaar was zij actief bij de tweespannen. Haar score van 49,97 betekende een ex aequo tweede plek met Mareike Harm (Duitsland). Het resultaat van Bram Chardon was 52,92.

Edith Chardon zette twee bijzonder nette proeven neer met twee keer een duo uit het meervoudige WK-span van Bram. Ze stuurde gisteren had achterspan Hunter en Charlie naar 43,97; gisteren mende ze het voorspan Bas en Rosa naar 43,08 punten en daarmee bezet ze na het eerste onderdeel de eerste twee posities.

Uitslagen dressuur internationale menwedstrijd Ermelo.

Foto: Remco Veurink

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclas

Reacties