Eventer Hua Tian ‘in de mode’

Eventer Hua Tian ‘in de mode’

De Chinese eventingruiter Alex Hua Tian is de nieuwe ambassadeur van modemerk Gieves & Hawkes. Dat er voor een rolmodel uit China gekozen is, heeft te maken met het Chinese Jaar van het Paard.

De meeste ruiters lopen in niets anders rond dan hun rijkleren, maar Hua Tian voelt zich prima thuis in de sjieke kleding van Gieves & Hawkes. Hij blijkt al vanaf zijn zestiende fan te zijn van het merk, toen zijn vader er voor hem zijn eerste pak kocht. ‘Als je hun kleding draagt, ben je je ervan bewust dat je in de voetsporen treedt van de grote mannen der aarde. Gieves & Hawkes heeft die traditie van Britse elegantie. Ik ben vereerd dat zo’n geweldig merk mij heeft gevraagd hen te vertegenwoordigen.’

Gieves & Hawkes is een van de oudste en meest gerenommeerde modehuizen in Groot-Brittannië. Het bestaat al sinds 1771. Mannen als Winston Churchill, Admiraal Lord Nelson, Charlie Chaplin en Bill Clinton lieten zich kleden door G&H.

Hua Tian groeide op in Beijing en Hong Kong, maar ging naar de Universiteit van Eton. Hij deed mee aan de Spelen in 2008 in Beijing als jongste eventingruiter ooit. Nu is hij 24 jaar en heeft hij zijn stal in Cheshire. Daar bereidt hij zich voor op de Aziatische Spelen in Incheon in Zuid-Korea dit jaar en op de Olympische Spelen van Rio in 2016.

De ruiter is te zien in de nieuwe commercial van Gieves & Hawkes, die geregisseerd werd door Mike Figgis. Hij werd al twee keer genomineerd voor een Oscar. Ook in de advertentiecampagne duikt Hua Tian op.

Horseandcountry.tv/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties