Alice Naber-Lozeman wint zesde nationale titel

Alice Naber-Lozeman wint zesde nationale titel

Alice Naber-Lozeman is ook dit jaar weer Nederlands kampioene eventing. Daarmee prolongeert de amazone haar titel van 2013. In het zadel van ACSI Peter Parker (v. I’m Supposin)  kwam Alice tot een eindscore van 54.50 strafpunten en een zesde plek in het eindklassement van Military Boekelo-Enschede. Naber-Lozeman ging na de dressuur al met 46.50 strafpunten stevig aan de leiding en gaf deze ook niet meer uit handen. Na de cross werden hier acht strafpunten bij opgeteld en tijdens het afsluitend springparcours bleef het duo foutloos. Vorig jaar eindigde de combinatie met 57.20 strafpunten op de dertiende plaats in het eindklassement van de wedstrijd. Met de zege van vandaag is Alice alweer zesvoudig kampioene. Zo won zij deze titelstrijd ook al in 1996, 2000, 2004, 2008 en 2013.

Tim Lips en de slechts negenjarige Bayro (v. Cantos) eindigen in het NK klassement op de tweede plaats met 60.70 strafpunten. Ook zij maakten geen fouten op het laatste onderdeel. Na de cross was Lips nog in het bezit van 81.70 strafpunten, maar Lips betwijfelde of de 21 strafpunten, toegekend nadat een safety pin op een crosshindernis brak, wel terecht waren. De ruiter plaatste een oproep op Facebook om filmpjes op te sturen waarop de sprong te zien was. Dit wierp zijn vruchten af: nadat de jury de beelden had bekeken werd het protest van Lips toegewezen en de 21 strafpunten weer teruggefloten. Daarmee steeg Lips van de derde naar de tweede plek in het klassement en uiteindelijk de zestiende plaats in het algemeen wedstrijdklassement. Theo van de Vendel en Zindane eisten met 82.30 strafpunten en een 39ste plek het brons op.

De editie van Military Boekelo-Enschede werd uiteindelijk gewonnen door Fransman Thomas Carlile, in het zadel van Sirocco du Gers (v. Dorsay) ging hij na de cross al aan de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Vier strafpunten in het afsluitend springparcours kon het duo niet deren. Met 46.50 strafpunten waren zij de beste combinatie van de afgelopen vier dagen. Lucy Jackson (Nieuw Zeeland) volgt met 49.20 strafpunten op de tweede plaats, voor de Brit Georgie Strang en Cooley Business Time (50.90 strafpunten). Emma Dougall (Australië) en Belcam Bear leggen beslag op de vierde plaats. Nicola Wilson (Engeland) en Watermill Vision maakten de top vijf compleet.

Nieuw Zeeland wint met 177.20 strafpunten de Nations Cup wedstrijd. Engeland volgt op minimale afstand met de tweede plaats (178.80 strafpunten).  Het Nederlandse team eindigt op een uitstekende derde plaats (197.50 strafpunten) in de Nations Cup.

Klik hier voor het eindklassement.

Klik hier voor de eindstand in de Nations Cup wedstrijd.

Een kleine impressie van de cross-country van zaterdag.

1. Tim Lips en Bayro
2. Alberto Guigni (Italië) en Mollington
3. Caroline Chadelat (Frankrijk) en Kadessia
4. Ellen Svennerstal (Zweden) en Southway
5. Niklas Bschorer (Duitsland) en Win and Love
6. Alice Naber-Lozeman en Coral Estate Harry Belanfonte
7. Theo van de Vendel en Zindane
8. Ben Vogg (Zwitserland) en Bellaney Castle

Foto’s: Sabine Timman/Remco Veurink

Reacties