Military Boekelo: Tim Lips tweede, Nederland vierde in landencompetitie

Military Boekelo: Tim Lips tweede, Nederland vierde in landencompetitie

Tim Lips
Tim Lips en Bayro (foto: Remco Veurink)

Tim Lips heeft op de tweede dag van de dressuur, het eerste onderdeel van de Military Boekelo – Enschede, een voortreffelijke dressuurproef gereden. Met een score van 39.10 neemt hij met Bayro de voorlopige tweede plaats in, achter de Chinees Alex Hua Tian met Don Geniro. De voorlopig tweede plaats van Tim Lips betekent ook dat hij zondag ook het NK kan winnen.

Sanne de Jong: ‘Een droom die uitkomt’

Alice Naber-Lozeman is met ACSI Peter Parker gezakt naar de dertigste plaats in het klassement. Met ACSI ZamZam staat ze 47ste. Renske Kroese reed met Henri Z een mooie dressuurproef en staat nu op een 34ste plaats.

Debutante Sanne de Jong reed een nette proef met Enjoy, en had daar best wat meer punten voor mogen krijgen. Ze staat momenteel 58ste. De Jong: ‘Mijn paard heeft succesvol aan twee WK’s voor jonge eventingpaarden deelgenomen en is volgens mij nu klaar voor deze wedstrijd. Dat ik hier mag deelnemen is voor mij een droom die uitkomt.’

Lips leidt in NK

Tim Lips leidt nu ook de stand voor het Nederlands Kampioenschap. Naber-Lozeman is tweede met Peter Parker en Renske Kroese staat op de derde plaats met Henri Z. De vierde plaats wordt ingenomen door Naber-Lozeman met ZamZam en Sanne de Jong sluit de top vijf af met Enjoy.

FEI Landencompetitie: Nieuw-Zeeland aan de leiding

In de FEI Nations Cup competitie, die ook in Boekelo wordt verreden, gaat Nieuw Zeeland aan de leiding, voor Frankrijk en op de derde plek staat Duitsland. Nederland staat nu zevende, maar ook in deze wedstrijd zijn de verschillen uiterst klein, waardoor ook in dit klassement behoorlijke verschuivingen mogelijk zijn.

Grote verschuivingen mogelijk na de cross

Morgenochtend om halftien gaat de eerste ruiter van start in de cross country.De verschillen tussen de combinaties zijn na de dressuur uiterst klein. Zo is het verschil tussen de nummer één in het klassement (Alex Hua Tian) en de als 43ste geplaatste Jörg Kurbel uit Duitsland met Josera’s Entertain You exact tien punten. Daaruit kan nu al de voorzichtige conclusie getrokken worden dat er na de cross enorme verschuivingen in het klassement zullen zijn optreden.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Persbericht Military Boekelo
Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties