Jung, Werth en Ahlmann beste Duitse ruiters

Jung, Werth en Ahlmann beste Duitse ruiters

Michael Jung

De Duitse hippische bond FN heeft onlangs haar ranglijsten met best presterende ruiters gepubliceerd. Bij de dressuur wint Isabell Werth met overmacht. De amazone boekte dit jaar met diverse paarden succes en eist daarmee met 144.05 punten de eerste positie op. Jessica von Bredow-Werndl komt voor het eerste jaar in de lijst voor, maar katapulteert zich direct met 108.19 punten naar de tweede plaats, voor Dorothee Schneider op drie (95.12 punten).

Bij het springen ging Daniel Deusser afgelopen voorjaar nog aan kop. Hij is echter inmiddels ingehaald door Christian Ahlmann (200.37 punten). De nieuwe aanvoerder wordt echter op de hielen gezeten door Felix Hassmann (196.34 punten). Deusser vinden we met 192.69 punten terug op de tweede plaats.

De ranglijst eventing kent een afgetekende winnaar. Michael Jung gaat, net als de afgelopen jaren, ook in 2015 ruimschoots aan kop. Met 51.39 punten bleef hij voor op Ingrid Klimke (35.86 punten) en Sandra Auffarth (23.64 punten), die ondanks goede prestaties niet eens in de buurt komen van de succesvolle eventing- en springruiter.

Bron: Hoefslag/FN

Foto: Remco Veurink

Reacties