Michael Jung blijft Kiwi’s voor

Michael Jung blijft Kiwi’s voor

Wie anders dan Olympisch kampioen Michael Jung kon de Indoor Derby op de Stuttgart Masters winnen… Niemand dus. Ook niet de drie Nieuwzeelandse combinaties. Het was de zevende keer in de dertienjarige geschiedenis van de spectaculaire wedstrijd dat Jung won. Dit keer zat hij in het zadel van fischerRocana FST (v. Ituango xx), de negenjarige merrie met wie hij tweede werd in Normandië en in de loodzware CCI4*-wedstrijd van Luhmühlen dit jaar. De meeste deelnemers hadden niet hun beste of meest ervaren paard meegenomen, maar Jung pakte wel zijn toppaard voor deze ‘thuiswedstrijd’. Winst dus voor hem in een tijd van 66.81 seconden.

Laatste starter Sir Mark Todd deed een alles of niets-poging met de dertienjarige NZB Land Vision, maar slaagde er lang niet in om de tijd van Jung te verbeteren: 69.51 seconden. Derde werd landgenote Jonelle Price met haar elfjarige merrie Classic Moet (v. Classic). Zij kon haar man Tim Price met Xavier Faer (8 jaar, v. Catherston Liberator) net voor blijven. De Braziliaan Carlos Edouardo Paro stond lange tijd aan de leiding met Baroque du V., maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek.

21 combinaties deden mee, twee werden er uitgesloten vanwege een val, twee trokken hun paarden terug na een weigering. Ingrid Klimke moest zich afmelden, omdat haar Parmenides met een iets dik been op stal stond.

Uitslag Indoor Derby Stuttgart German Masters.

(www.eventingphoto.com/FEI)

Reacties