Meer te verdienen op viersterren eventing wedstrijd

Meer te verdienen op viersterren eventing wedstrijd

Voor de tweede keer op rij verhoogt Equestrian Events Inc (EEI), de organisator van de Rolex Kentucky eventing wedstrijd, het prijzengeld van de enige viersterren wedstrijd op het Amerikaanse continent. Er valt dit jaar 350.000 dollar te verdelen, waarbij de winnaar 110.000 dollar opstrijkt. Het CCI4* Rolex Kentucky in Lexington is van 28 april tot en met 1 mei.

FEI-voorzitter Stewart Perry: ‘Dankzij de sponsoren, met name hoofdsponsor Rolex en Land Rover North America, én de groeiende schare enthousiaste fans is het mogelijk dat we opnieuw het prijzengeld kunnen verhogen. De top 20 deelt mee in de prijzen. Dit recordbedrag past bij een sportevenement dat tot een van de belangrijkste van de VS behoort.’

De beste ruiters en paarden komen elk jaar naar Lexington om een greep te doen in de prijzenpot. Het CCI4* maakt deel uit van de Rolex Grand Slam of Eventing, waarbij de winnaar van de viersterren wedstrijden van Kentucky, Badminton en Burghley opeenvolgend wint, nog eens 350.000 dollar krijgt. Vorig jaar won Michael Jung in Lexington én Burghley en wordt dus gezien als een van de ruiters die kans maakt op de Grand Slam.

Grandprix-replay/Hoefslag

Foto: FEI

Reacties