Masterclass Tuigpaarden trapt af tijdens NK springen

Masterclass Tuigpaarden trapt af tijdens NK springen

Het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo is zondag gastheer van de Pavo Masterclass Tuigpaarden, die dit jaar ondersteund wordt door de nieuwe subsponsoren Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems. Om 15.30 uur, tussen de grote springfinales door, wordt tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen het neusje van de zalm gepresenteerd.

‘Noem het maar gerust het beste wat de Nederlandse tuigpaardensport in huis heeft’, vertelt Hanneke Mekkes, initiatiefnemer van deze tuigpaardenpromotie. ‘Acht jaar geleden begonnen we met het presenteren van een groep heel jonge paarden aan het grote publiek. Dat was leuk, alleen wist je vantevoren niet wat je aan paarden in huis had. Nu komen we met eenspannen uit de Grote Limiet en Ereklasse uit alle gewesten van Nederland. Dat houdt in dat de deelnemers echt aan elkaar gewaagd zijn. Ik verwacht dit seizoen veel verschillende winnaars te krijgen.’

Vorig jaar was de Masterclass Tuigpaarden een promotie van verschillende aanspanningen, maar dit seizoen is de wedstrijdvorm weer terug met ondersteuning van de KNHS en Vereniging Tuigpaardrijders Nederland. De zes deelnemende paarden worden geplaatst op basis van kwaliteit, door de bril van ‘tuigpaardleken’ die bijgestaan worden door een KNHS-jurylid.

Data Masterclass Tuigpaarden 2015
26 april: Mierlo
10 mei: Jumping Schroder Tubbergen
6 juni: Jumping Etten-Leur
21 juni: CHIO Rotterdam
28 juni: CSI Twente
4 juli: Outdoor Gelderland
13 september: Finale Horse Event Ermelo

Meer informatie over de Pavo Masterclass Tuigpaarden.

Persbericht/Hoefslag

Foto: Wendy Scholten

Reacties