Marbach: Tim Lips en Bayro beste Nederlandse combinatie

Marbach: Tim Lips en Bayro beste Nederlandse combinatie

tim lips bayro

In het Duitse Marbach is dit weekend een CIC3* eventingwedstrijd verreden. Tim Lips eindigde met zijn Concrex Bayro N.O.P. op een zesde plaats. Ook Merel Blom reed een sterke, foutloze cross met haar Rumour has It N.O.P. maar door 16 strafpunten in het springen duikelde ze in het klassement. Beide combinaties zijn volop in de race om later dit jaar in Rio aan de start te verschijnen bij de Olympische Spelen.

Lips begon de wedstrijd met een fraaie dressuurproef met wat kleine foutjes die hem al direct met een zesde plaats in de kop van het klassement bracht. Een foutloze cross binnen de tijd en vier strafpunten in het springparcours bracht hem op 49 punten en hij behield de zesde plaats. Merel Blom heeft met Rumour has It veel progressie geboekt in de dressuur en ook zij reed foutloos binnen de tijd door de cross. In het springen moest ze genoegen nemen met vier balken en werd met 65.2 punten 27ste.

Achter deze twee Nederlanders maakte ook Renske Kroeze met Jane Z een sterke indruk. De bruine merrie werd in de dressuurbaan nog iets te fanatiek, maar met een super foutloze cross, met luttele seconde tijdsoverschrijding kan de amazone terug kijken op een goede wedstrijd. Vier strafpunten liep ze op in het afsluitende springen en de combinatie werd 22ste.

De winst in de 3* wedstrijd ging naar de Karin Donckers. De Belgische reed Fletcha van’t Verahof met 36.5 punt naar de winst. De Fransman Maxime Livio werd tweede en derde op respectievelijk Qualao des Mers en Pica d’Or.

Pony’s

Ook voor de pony’s, onder leiding van Bondscoach Mans Buurmans, stond er in Marbach een belangrijke wedstrijd op weg naar hun EK op het programma. De beste Nederlandse prestatie kwam hier op naam van Colette Bruin die met Secret Benny na een uitstekende cross nog vierde stond, maar in het springen 12 strafpunten moest incasseren. Ze eindigde op de veertiende plaats. Het team Nederland I met Bruin, Abe Litjens, Mara van der Ven en Okke Peemen eindigde als zesde.
Ook bij de pony’s ging de overwinning naar Duitsland, Anna Lena Schaaf won de wedstrijd.

Bron: KNHS

Foto: Sabine Timman

Reacties