Luhmühlen: Nipte overwinning voor Klimke; Lips fraai zevende

Luhmühlen: Nipte overwinning voor Klimke; Lips fraai zevende

tim lips bayro

De viersterren eventingwedstrijd in Luhmühlen (Duitsland) is vanmiddag gewonnen door Ingrid Klimke. Tim Lips en Bayro eisten een uitstekende zevende plaats op.

De Duitse ‘reitmeister’ Klimke stuurde haar topmerrie FRH Escada JS (v. Embassy) gisteren door een foutloze cross en nam daardoor de leiding over. Deze gaven ze niet meer uit handen, waardoor een score van slechts 32.70 strafpunten nipt voldoende bleek voor de overwinning. Daarmee gaat de amazone ruimschoots aan de leiding in de FEI Classics, die sinds het ontstaan van 2008 nog nooit door een Duitse werd gewonnen. De Nieuw Zeelandse Jonelle Price finisht met Faerie Dianimo (v. Keystone Dimaggio) op de tweede plaats (32.80 strafpunten), terwijl Olympisch kampioenen Michael Jung en La Biosthetique Sam FBW (v. Stan the Man) zowel in de cross als bij het springen geen fouten maakten, maar de dressuur- en eindscore van 34.20 strafpunten niet voldoende bleek voor de zege. Zij namen dan ook genoegen met de derde plek. Christopher Burton (Nieuw Zeeland) volgt met Graf Liberty (v. Limmerick) op vier (36.40 strafpunten), terwijl landgenoot Mark Todd zijn NZB Campino (v. Contendro I) naar de vijfde plaats stuurde (36.50 strafpunten).

Tim Lips en zijn pas negenjarige KWPN gefokte Bayro (v. Casantos), die vandaag debuteerde op viersterren niveau, stonden na een tegenvallende dressuurscore van 40.80 strafpunten nog op de veertiende plaats. Na de cross mochten hier 2.40 tijdstrafpunten worden opgeteld, waardoor het duo steeg naar de twaalfde plek. Dankzij het foutloze parcours van vandaag eindigt het duo op een fraaie zevende plaats. In 2013 kwam Lips ook al aan start op dit concours, waarbij hij met Keyflow N.O.P met 69.10 strafpunten een vijftiende plek in de wacht sleepte.

Andreas Ostholt kampioen

In de driester was het Andreas Ostholt die voor eigen publiek met So is Et (v. Sunlight xx) de overwinning en daarmee ook de nationale titel pakte. Met 42.80 strafpunten versloeg hij Ingrid Klimke en Horseware Hale Bob (v. Helikon xx). Voor hen was er met 43.60 strafpunten een tweede plaats. Landgenoten Peter Thomsen en Horseware’s Barny (v. Barnaul xx) finishten met 48.20 strafpunten op de derde plaats, voor Kai Rüder en Colani Sunrise (v. Chico’s Boy). Jonelle Price (Nieuw Zeeland) en de dressuurgefokte KWPN’er Cloud Dancer (v. San Remo) maakten de top vijf compleet.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Sabine Timman

 

Reacties