Lips vijftiende in Luhmühlen

Lips vijftiende in Luhmühlen

Voor Tim Lips leek er in de viersterren eventingwedstrijd van Luhmühlen voor aanvang van de afsluitende springproef een top tien klassering in te zitten. Dat zou een opmerkelijke prestatie zijn geweest, omdat zijn schimmel Keyflow de eerste eventingwedstrijd  op vier sterren niveau liep. In het afsluitende springparcours tikte Keyflow echter drie balken naar beneden, waardoor Lips uiteindelijk als 15de eindigde. Merel Blom legde met Rumour Has It beslag op de 23ste klassering.

Die fouten in het springparcours waren voor Lips redenen om te balen. “Na dressuur en cross stonden we op een twaalfde plaats en was een top tien klassering realistisch. Dan moet je echter niet, zoals ik deed, met drie balken de wedstrijd uitkomen, waardoor ik nu als 15de ben geëindigd”, aldus Lips, die op zaterdag in de cross voortvarend te werk ging. “Toen ik moest rijden begon net een hevig noodweer met keiharde stormvlagen en het water kwam met bakken uit de lucht. Twee jaar geleden heb ik hier onder identieke omstandigheden gereden, dus kon ik nu op mijn toen opgedane ervaringen naar de finish rijden. Keyflow bleef ook heel goed aanpakken. Of we de regen nu recht in ons gezicht kregen of niet, het maakte hem niet uit”, vervolgde Tim, niet tevreden was over het feit dat hij zich niet tussen de top tien van de wereld die in Luhmühlen aanwezig was had kunnen rijden. “Andrew Nicholsson eerste en zesde, Zarah Phillips tweede en William Fox Pitt drie en vier, dat zijn toch grote namen waar ik graag net iets dichter bij had willen staan”.

Merel Blom had de pech dat zij als één na laatste van start moest gaan met Rumour Has It. “Het had echt ongelooflijk hard geregend. Voor ik van start ging heb ik me niet gerealiseerd dat een keiharde bodem zo snel kan veranderen in een modderige en daardoor gladde bodem. Nadat ik in wendingen na hindernis drie en hindernis zeven bijna onderuit was gegleden besloot ik om gas terug te nemen en rustig aan naar de finish te rijden. Toen realiseerde ik me pas waarom William Fox Pitt, pal voor hij van start ging, nog naar de stallen ging. Daar wisselde hij van stiften! Ik heb de cross met dezelfde stiften gereden als met mijn eerste paard Sagnol. Dat was achteraf gezien stom, maar voor mij een waardevol leermoment. Ja inderdaad, ik ben rustig rijdend naar de finish gereden en toch nog 23ste en met Sagnol eindigde ik als 32ste. Voor mij een heel leerzaam weekeinde”.

Hoefslag/KNHS

Reacties