Lianne Chardon Nederlands kampioene eventing junioren

Lianne Chardon Nederlands kampioene eventing junioren

Thibault Fournier

Lianne Chardon mag zich dit jaar Nederlands kampioene eventing Junioren noemen. De jongste dochter van topvierspanmenner IJsbrand Chardon werd in 2010 al kampioene bij de pony’s. In het zadel van Wila Fortuna ontving Lianne 51.10 strafpunten voor de dressuur. De cross-country werd foutloos voltooid en bij het springparcours viel een balk. Dat kon de amazone zich permitteren, waardoor Chardon met 55.10 strafpunten de sjerp omgehangen kreeg.

Gerdine Frens en Wishfull Thinking eindigden met 60.50 strafpunten op de tweede plaats. Het brons viel in handen van Claire van Riel en Voulez Vous (61.30 strafpunten. Merel de Rooij noteerde met Captain Jipp de vierde plek, terwijl ze met Warempel ook nog eens beslag wist te leggen op de vijfde plaats.

‘Helemaal niet verwacht’

Lianne Chardon is er achteraf bijna beduusd van, “Ik had dit echt helemaal niet verwacht. Het is pas mijn vierde internationale wedstrijd en dan gaat het zo goed. De dressuur ging eigenlijk iets minder dan de vorige keren, het was allemaal een beetje slordig. In de cross ging het echt super en binnen de tijd. Wila is echt een heel fijn paard. Ze is eigenlijk altijd heel rustig, maar eenmaal in de cross dan wordt het echt een cross machine. Ze weet precies wat ze moet doen, maar blijft ook goed luisteren.”

Klik hier voor uitslagen.

Quote: KNHS

Foto; Remco Veurink

Reacties