Reining: Brons voor juniorenteam

Reining: Brons voor juniorenteam

reining

In de landenwedstrijd op het Europees Kampioenschap Reining, die gisteren is verreden in het Zwitserse Givrins, haalden de Nederlandse amazones de bronzen medaille binnen bij de Junioren. Nederland was licht in het nadeel ten opzichte van de andere deelnemende landen, omdat KNHS Bondscoach Reining Dave Young te kampen had met wat blessures in zijn selectie, waardoor hij met slechts 3 combinaties kon afreizen.

Nederland kon dus niet profiteren van de regel dat de laagst gereden score afvalt, maar het meidenteam hield zich staande. De 15-jarige Zoey Kant (Veghel) mocht met de 15-jarige ruin Its Dun Time (v: Hesa Sunofa Dun, eigenaar Miranda Kant) voor Nederland het spits afbijten. Met goed gereden cirkels en bovengemiddeld uitgevoerde spins ging zij op weg naar een zeer goede score. Dit niveau wist zij niet vast te houden in haar stops en rollbacks, maar toch behaalde zij de fraaie score 208,0. De 17-jarige Jamie Verkerk (Amsterdam) maakte met haar 9-jarige ruin Double R Whiz Kid (v: Great Kid Whiz) grote fouten in haar cirkels en wist deze in de overige manoeuvres niet meer te compenseren, score 188,5. Een podiumplaats hing af van de score van de 17-jarige Trudy van der Plas (Heeswijk-Dinther) met haar 9-jarige ruin Twist N Freckles (v: Dun It With A Twist). Op de cirkels en in de spins was de combinatie redelijk constant, maar ook zij kon dat niveau niet vasthouden in haar stops en rollbacks, score 205,5. De totaalscore voor Nederlands kwam daarmee op 602,0 punten. Goud ging met 639,0 punten naar Italië, zilver met 629,0 punten naar Duitsland.

Uitslag Landenwedstrijd Junioren:

1. Italië
Enrico Ranieri en Exxcaliber – 213,5
Francesco Pedretti en Elvis Peppy Gold – 213,0
Linda Martinelle en Playgirl On The Rocks – 212,5

2. Duitsland
Levin Ludwig en Top Flash Cody – 213,5
Gina Maria Schumacher en Big Time Rooster – 210,0
Madeleine Korbus en Lena Cielo Dream – 205,5

3. Nederland
Zoey Kant en Its Dun Time – 208,0
Trudy van der Plas en Twist N Freckless – 205,5
Jamie Verkerk en Double R Kid Whiz – 188,5

Individueel

De Italianen waren bijzonder sterk aanwezig in de individuele finale. De Nederlandse prestaties waren matig.

Met de score 216,0 pakte Enrico Sciuli met de 6-jarige merrie Partree 2008 overtuigend de gouden medaille. De tie voor zilver en brons werd gebroken door middel van een run-off tussen de Duitse Gina Maria Schumacher en de Italiaan Eric Ranieri die beiden de score 212,5 reden. In de run off behaalde Schumacher met de 14 jarige hengst Big Time Rooster de score 212,5. Ranieri deed hetzelfde met de 6-jarige hengst Exxcaliber. In dat geval wordt de tie gebroken door de scores van alle 5 de juryleden bij elkaar op te tellen. Daarmee kwam Ranieri op 354,0 punten en Schumacher op 353,0. Zilver voor Ranieri en brons voor Schumacher.
De Nederlandse junioren kwamen matig mee. Trudy van der Plas (Heeswijk-Dinther) reed haar 9-jarige ruin Twist N Freckles (v: Dun It With A Twist) naar de score 205,5 en eindigde op plaats 11. Deze mocht zij delen met Zoey Kant (Veghel) die met de 15-jarige ruin Its Dun Time (v: Hesa Sunofa Dun) eveneens de score 205,5 reed. Jamie Verkerk (Amsterdam) eindigde met haar 9-jarige ruin Double R Kid Whiz (v: Great Kid Whiz) met de score 203,5 op plaats 14.

KNHS

Reacties