CCI4* Pau: Tim Lips klimt naar plaats zes in klassement

CCI4* Pau: Tim Lips klimt naar plaats zes in klassement

tim lips bayro

Vanmiddag werd in het Franse Pau de cross verreden van de CCI4* wedstrijd. Geen veranderingen in de top vijf. Nog steeds staat Michael Jung op één (34.9) en twee (35.4) met respectievelijk Halunke FBW (v. Heraldik xx) en Fischerrocana FST (v. Ituango xx). Voor Halunke is het de eerste keer in een 4* wedstrijd en daarbij heeft Jung zelf met een ingezwachtelde enkel ook niet alles mee. Debutante Emily King uit Groot-Brittannië staat met Brookleigh nog steeds op de derde plaats.

Tim Lips stond na de dressuur nog zevende met Concrex Bayro (v. Casantos), maar wist in de cross te klimmen naar de voorlopige zesde zesde plaats (40.9).  Met de nummer vijf (Tim Price uit Nieuw Zeeland) scheelt het 0.9 strafpunten. Lips staat met zijn andere paard, Trademark (v. Turbulent Dancer xx) op een voorlopige 31ste plaats. Lips laat via Twitter en zijn website weten zeer tevreden te zijn met zowel Bayro als Trademark. “Ik heb eigenlijk een fantastische dag gehad. Wat een ongelooflijke rit met Bayro. Dat ging echt ongelooflijk goed. En Trademark ging eigenlijk ook heel goed

Alice Naber-Lozeman staat met de Heraldik xx nakomeling Harry Belafonte op een voorlopige 22ste plek. Ook voor dit paard is het de eerste keer op 4* niveau.

Morgen vindt het afsluitende springen plaats.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Sabine Timman

Reacties