KWPN’ers plaatsen zich voor dressuurfinale WK jonge menpaarden

KWPN’ers plaatsen zich voor dressuurfinale WK jonge menpaarden

Vanochtend werd de tweede selectieronde voor zevenjarige menpaarden op het WK jonge menpaarden in Hongarije. De selectie biedt paarden die tijdens de eerste dressuurproef nog geen zes als gemiddelde behaalde alsnog de mogelijkheid te bieden zich voor de dressuurfinale te kwalificeren. Met een 6,5 gemiddeld was de KWPN’er David (Manno x Kowalski), gereden door de Hongaar Zsolt Demkó, het paard enige dat zich via deze mogelijkheid voor de finale kwalificeerde.

Het doek viel vanochtend voor Filly (Vaandrager HBC x Heineke) gereden door de Hongaar Zoltán Gaspar en Dandy Jane (Special D x Ahoy) gereden door Gjalt Jan Jansma. Dandy Jane mocht achten en 8,5-en laten noteren voor de draf en de galop, maar de cijfers voor de stap, halthouden en achterwaarts drukten het gemiddelde dusdanig dat ze met 5.45 haar WK afsloot.

Dressuurfinales

Vanmiddag vinden de dressuurfinales plaats. Bij de zesjarigen hebben de KWPN’ers Effort HBC (Vaandrager HBC x Torino) en Rassel (Rousseau x D-Day) zich gekwalificeerd. Bij de zevenjarigen worden de KWPN’ers David , Vulkan (Vitens x Sirius), Donald (Vulcano x Lorton), Dino XVIII (E -Woldstreek x Furinos) en Dynamo (Sunny Boy x Jazz) in de baan verwacht.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties