KWPN’ers bovenaan op Brits kampioenschap

KWPN’ers bovenaan op Brits kampioenschap

Thibault Fournier coma

Op het Britse kampioenschap voor jonge eventingpaarden in Osberton eindigde twee keer een KWPN’er bovenaan. Bij de vijfjarigen won Emirati Nightsky met Emily Llewellyn en bij de zevenjarigen was Ceylor L.A.N. (Veron x Ahorn) de beste. Met Kitty King was hij ook al vijfde op het WK voor jonge eventingpaarden in Le Lion d’Angers vorig jaar bij de zesjarigen. Eerder was hij in eigen land ook al het beste eventingpaard bij de vijf- en zesjarigen. King en Ceylor gingen van het begin af aan aan de leiding en eindigden met meer dan zes punten voorsprong op Pippa Funnel en de zelfgefokte Billy Cuckoo. Alex Hua Tian werd derde met Don Geniro.

Bij de vierjarigen waren het Ginny Turnbull met Jolie Lark en Sophie Jenman met Ballycanu die als kampioenen naar voren kwamen. De tweede plek bij de vijfjarigen was voor Louise Bradley met Sportsfield Lord Livesey, terwijl Rosalind Canter met No Excuse derde werd. Ook bij de zesjarigen kregen twee paarden het kampioenslint omgehangen: William Fox-Pitt met Reinstated en The Soapdodger. Derde werd Zoe Wilkinson met Parkfiels Quintessential. ‘Mooi dat ik zulke geweldige paarden heb voor de toekomst. Hoewel ik eigenlijk zelf te oud ben om het over een toekomst met paarden te hebben’, aldus Fox-Pitt.

CCI2*: titanenstrijd

De nummers één en twee van de wereld gingen gelijk op in de CCI2* in Osberton. Fox-Pitt won met Fernhill Pimms (39.3 strafpunten) en was e.a. tweede met Andrew Hoy. Uiteindelijk werden het een eerste én tweede plek voor de Brit, omdat zijn Luxury dichter bij de optimale tijd binnenkwam in de cross. Hoy werd derde met Composer.

Reacties