Kür voor menners een feit

Kür voor menners een feit

tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Vanaf 1 april 2015 is de Kür op muziek voor menners een officiële discipline. Dit is vorige week besloten door het menforum van de KNHS.

Inmiddels is twee jaar proefgedraaid met de Kür voor menners in wedstrijdverband. Met ingang van 1 april 2015 komen er nieuwe dressuurproeven voor de klassen B tot en met ZZ. De vijftien verplichte onderdelen voor de Kür zijn geënt op deze nieuwe proeven.
De laatste try-out Kür op muziek voor menners vindt plaats in Nijkerk op zaterdagavond 7 maart. Die avond wordt een echt Kür-feest, waarbij eerst vier ruiters een Kür vertonen, waarna de menners rijden. Deze proeven worden door de nieuw op te leiden Kür-juryleden, onder leiding van Herman Smit bij wijze van stage beoordeeld. Als afsluiting rijden minimaal vier viertallen menners een demonstratie op muziek. Het publiek mag aanmoedigen en de winnaar van de viertallen bepalen.  Mennners kunnen zich nog inschrijven voor de Kür vanaf L niveau. B-menners mogen een L-kür rijden.

Leeftijd verlaagd

Het belangrijkste thema op de agenda was verder het wedstrijdreglement mennen 2015. Dit wordt momenteel herschreven door een werkgroep die door het forum is ingesteld. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de leeftijd voor deelnemers met twee jaar wordt verlaagd, zodat je op jongere leeftijd kunt deelnemen aan menwedstrijden.
Uitgangspunten

Belangrijkste uitgangspunten zijn enerzijds het vergroten van de toegankelijkheid van de sport middels het bevorderen van een laagdrempelige instroom, anderzijds het ontwikkelen van eenduidige en duidelijke regelgeving voor de verschillende mendisciplines, en die zoveel mogelijk in lijn brengen met de FEI-regelgeving.

Hoefnet

Reacties