KNHS stopt samenwerking met bondscoach endurance

KNHS stopt samenwerking met bondscoach endurance

endurance
foto: Remco Veurink

De KNHS stopt per direct de samenwerking met endurance bondscoach Emile Docquier wegens een verschil van inzicht.

Sinds begin 2011 is Emile Docquier betrokken bij de KNHS als bondscoach endurance. Onder zijn leiding behaalde Marijke Visser zilver op de Wereldruiterspelen in Normandië. De KNHS gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Schilde

Volgens de hippische bond staan de uitkomsten van een reeds eerder door de KNHS ingesteld intern onafhankelijk onderzoek binnen de endurance sport los van bovenstaand besluit. De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting volgende week gepresenteerd. Docquier kwam vorige week in opspraak nadat hij op een endurancewedstrijd in het Belgische Schilde de bekritiseerde trainer Anzaq Mehmood (Pakistan) bijstond.

Voormalig voorzitter van de KNHS technische commissie Marc van den Dungen leverde scherpe kritiek op de actie van Docquier, die een jas droeg met de vlag van de FEI geschorste Verenigde Arabische Emiraten. ‘Een betere manier om de KNHS op haar plek te zetten is er niet. Inmiddels gaat dit natuurlijk de wereld over. Een Nederlandse bondscoach die het presteert om de FEI, de KNHS en de Nederlandse paardensport een hele dikke middelvinger te geven. Vriendelijke vraag aan de KNHS: maak hier alsjeblieft snel een einde aan!’ aldus Van den Dungen in een reactie op Facebook.

Bron: KNHS/Hoefslag

Foto; Remco Veurink

 

Reacties