KNHS kiest ORUN als examinator ruiter- en menbewijs

KNHS kiest ORUN als examinator ruiter- en menbewijs

buitenrit, bos
Foto ter illustratie

De KNHS en de FNRS hebben besloten om de theorie- en praktijkexamens van het Ruiter- en Menbewijs onder te brengen bij de (Stichting) Opleiding Ruiter Unie Nederland (ORUN). ORUN is al het exameninstituut voor instructeursopleidingen.

“De toevoeging van deze ruiter- en menexamens is een logische aanvulling op de bestaande examens die al sinds jaar en dag worden aangeboden door ORUN. Menig instructeur heeft het felbegeerde diploma van de ORUN op zak. ORUN is een begrip in de paardenwereld. De ORUN heeft dan ook ruime ervaring in zowel het examineren van voltijd als deeltijd instructeursopleidingen. De kwaliteit van de examinering staat als een huis.” zegt KNHS-directeur John Bierling.

“Het begint allemaal bij de basisopleiding van de paardensporter zelf. Het nieuwe Ruiter- en Menbewijs sluit optimaal aan op nieuwe en bestaande sportvormen die onderdeel uit maken van de paardensport aangeboden door FNRS en KNHS. Eveneens sluiten deze aan op de opleiding tot instructeur. De KNHS is ervan overtuigd dat ORUN als partner voor het Ruiter- en Menbewijs aansluit bij de huidige en toekomstige kwaliteitseisen. Bovendien wordt de ruiteropleiding hiermee een integraal onderdeel van ons instructeursbeleid en kunnen de examens goedkoper worden aangeboden. Bestaande examinatoren kunnen dit ook in de toekomst blijven doen.”

Voor de huidige houders van het Ruiter- en Menbewijs verandert er niets. De door de KNHS en FNRS uitgegeven bewijzen blijven geldig, dus ook op locaties waar deze verplicht zijn gesteld om buiten te mogen rijden.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties