Klaar voor Burghley *video*

Klaar voor Burghley *video*

Aankomend weekend (5 t/m 8 september) is het weer Burghley-time. De viersterren wedstrijd staat bekend als een van de meest uitdagende en lastige eventing competities ter wereld. Tweederde deel van het deelnemersveld komt uit eigen land, met onder andere Oliver Townend met Armada, Louisa Lockwood met Ballyfarris Flight, Emily Llewellyn met Greenlawn Sky High, Polly Jackson met Highland Charm en William Fox-Pitt met Neuf des Coeurs en Parklane Hawk. Pippa Funnell is weer terug aan de top met haar van een langdurige blessure herstelde Redesigned.

De Britten kunnen stevige concurrentie verwachten van onder andere de collega’s uit Nieuw-Zeeland. Andrew Nicholson heeft zich ingeschreven met zijn olympische paard Nereo en Mark Todd heeft twee ijzers in het vuur, met Oloa en Ravenstar. Ook Jonathan Paget laat van zich spreken, met Clifton Lush en Clifton Promise. Sam Griffiths start met Happy Times en Paulank Brockagh. Europees kampioen Duitsland stuurt Ingrid Klimke met FRH Butts Abraxxas en Andreas Dibowski met FRH Butts Leon naar Engeland, evenals Kai Ruder, Bettina Hoy en Anna Warnecke. Er doen geen Nederlandse combinaties mee.

In dit filmpje bespreekt Parcoursbouwer Mark Philips de cross country, waarin hij ten opzichte van voorgaande jaren een aantal wijzigingen heeft aangebracht. Organisator Elizabeth Inman laat haar ideeën gaan over het deelnemersveld.

Klik hier voor de deelnemerslijst aan de Landrover Burghley Horse Trials.
Klik hier voor meer informatie over Landrover Burghley Horse Trials.

Hoefslag/Horse and Hound

Vergelijkbare artikelen

Reacties